ULUSLARARASI MİLLİ DÜŞÜN YERLİ ÜRET SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlenen “Uluslararası Milli Düşün Yerli Üret” konulu sempozyum, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde gerçekleştirildi.

 Sempozyuma Muğla Valisi Esengül Civelek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ahmet Bayramer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, çeşitli üniversitelerin yanı sıra Makedonya, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Moğolistan’dan gelen öğretim üyeleri, işadamları, sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Sempozyum öncesi katılımcılar, yerli üretim yapan firmaların stantlarını gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Sempozyumda Birliğimiz de stand açarak Muğla Arıcılığı ve Çam Balı üzerine bilgilendirmeler yaparak, çam balı tadımı gerçekleştirilmiştir. Ayrıca Birlik Başkanımız Ziya ŞAHİN Sempozyumun ‘Muğla’dan Yerli Üretime Güç Katanlar ‘Oturumunda Muğla Çam Balı ve Muğla Arısı İsimli sunum gerçekleştirmiştir.